OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Mens en maatschappij

    Rubriek

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Dossier

    Toon resultaten

    Mens en maatschappij

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 36 van 723 resultaten
    recensie
    Mens en maatschappij
    10 juni 2010
    Stefan Nieuwenhuijsen
    2-3 minuten leestijd
    'God schiep de wereld, maar de Hollanders maakten Nederland!' daarover gaat Noud Köpers boek 'Woekeren met ruimte'. De auteur biedt een geschiedenis van de ruimtelijke ordening in Nederland, vanaf de jaren vijftig tot nu toe. Hij vult dit aan met meningen van kopstukken uit politiek, bedrijfsleven, belangenorganisaties en wetenschap.
    recensie
    Mens en maatschappij
    31 mei 2010
    Perry Oostrum
    Politiek verslaggever Eric Vrijsen is politicoloog en sinds 1990 werkzaam bij Elsevier. Al twintig jaar draait hij mee in de Haagse carrousel en is al even zovele jaren gefascineerd door de relatie tussen politici en journalisten. Aan de hand van affaires en episodes ontleedt en beschrijft hij in zijn boek 'Wilt u niet aan mijn jasje trekken!' het hele politieke bedrijf. Hij doorspekt zijn betoog met persoonlijke belevenissen, ontmoetingen onder vier ogen met hoofdrolspelers en hilarische anekdotes. Is Den Haag op weg naar een dictatuur van de meerderheid of houdt het schikken en plooien stand in het politiek veelstromenland?
    interview
    Mens en maatschappij
    4 mei 2010
    Linda Huijsmans
    5-7 minuten leestijd
    Waarom winden we ons al jarenlang op over de graaicultuur, maar grijpt niemand in? Waarom willen mensen die al miljoenen verdienen een nóg hoger salaris? En klopt het dat de directiekamers vooral bevolkt worden door gemiddelde, niet buitengewoon getalenteerde mensen? En als dat zo is, waarom verdienen zij dan zo veel? In Met de wetenschap van nu bekijkt Willem van der Does door de ogen van een psycholoog naar actuele ontwikkelingen. Dan blijkt vaak dat wat wij als uitzonderlijke zaken beschouwen, vaak voorspelbaar menselijk gedrag is, dat in experimenten of theorieën is aangetoond.
    recensie
    Mens en maatschappij
    12 februari 2010
    Wardy Poelstra
    3-5 minuten leestijd
    'De boel bij elkaar houden'. Onder dat motto trad Job Cohen begin 2001 aan als burgemeester van Amsterdam. Een motto dat sindsdien tot vervelens toe door vriend en - vooral - vijand is aangehaald om de ambities en werkwijze van Cohen te prijzen of te hekelen. Een motto ook dat acht jaar later nog steeds centraal staat in het boek 'Binden', een bundeling van elf lezingen en toespraken uit de periode 2001-2009. Je kunt Cohen in elk geval niet verwijten dat hij niet consistent is.
    recensie
    Mens en maatschappij
    2 november 2009
    2-3 minuten leestijd
    Als u bij de zorg betrokken bent, kunnen de Thomashuizen u niet ontgaan zijn. Initiatiefnemer Hans van Putten sprak immers menigmaal in de media over zijn franchiseformule het Thomashuis: een thuishaven voor verstandelijk gehandicapten. Hans van Putten, vader van de gehandicapte Thomas, doet zo'n 5 jaar na de opening van de eerste huizen een boekje open. Met de hulp van tekstschrijfster Sara Smidt kwam het boek 'THOMAShuis - hoe zorg ook kan' tot stand. Mag u op basis van deze titel kant-en-klare zorgoplossingen verwachten?
    recensie
    Mens en maatschappij
    18 september 2009
    Anne-Mieke Vermeer
    2-4 minuten leestijd
    Als Richard Sennett geen blessure aan zijn hand had opgelopen, hadden wij hem nu waarschijnlijk gekend als musicus. Zijn studies geschiedenis en sociologie waren een tweede keus, maar dat doet niets af aan zijn enthousiasme en succes. In 'De ambachtsman' verkent hij het brede terrein van vakmanschap. Hij benadert het onderwerp vanuit de sociologie, plaatst het in een historisch kader en doorspekt zijn betoog met voorbeelden waarin we zijn hobby's (muziek en koken) terugzien.
    interview
    Mens en maatschappij
    25 augustus 2009
    Annegreet van Bergen
    3-5 minuten leestijd
    Behalve de Thomashuizen, kleinschalige woonvoorzieningen voor verstandelijk gehandicapten, ontwikkelt Hans van Putten ook alternatieven voor de traditionele verpleeghuizen. Hij vertelt erover in zijn boek THOMAShuis - Hoe zorg ook kan. Is hij een man met een missie? ‘Ik geloof niet zo in missies. Ik ben lekker aan de gang gegaan.’
    recensie
    Mens en maatschappij
    20 augustus 2009
    Annegreet van Bergen
    4-5 minuten leestijd
    In de zorg wordt nogal eens verzucht: ‘Iedereen is met me bezig, maar niemand ziet me staan.’ In zijn boek THOMAShuis – Hoe zorg ook kan laat Hans van Putten hiervan een aantal sterke staaltjes zien. Maar hij vertelt vooral over het antwoord dat hij verzon. En dat is het spannende verhaal over de Stichting Thomashuizen Nederland, die kleinschalige woonvoorzieningen biedt aan verstandelijk gehandicapten.
    recensie
    Mens en maatschappij
    24 juli 2009
    Peter de Roode
    2-3 minuten leestijd
    De man die in 2000 met een paar stemmen verschil de presidentsverkiezingen verloor van George W. Bush heeft zich helemaal toegelegd op het milieu. Zijn 'Een ongemakkelijke waarheid' is ook verfilmd en de hele wereld overgegaan. Meer dan duizend lezingen heeft Gore zelf gehouden om de mensheid te overtuigen dat er iets moet gebeuren tegen de opwarming van de aarde. Gore kan momenteel gezien worden als de grootste pleitbezorger van het milieu. Het is interessant het effect van zijn boodschap te bekijken als veranderdeskundige.
    recensie
    Economie
    3 maart 2009
    Pierre Spaninks
    3-5 minuten leestijd
    Adjiedj Bakas is productiever dan ooit. Eind vorig jaar publiceerde hij nog The Future of Finance, een goed getimede vooruitblik op het leven na de kredietcrisis, en nu ligt Microtrends Nederland in de winkel: een catalogus van tientallen soms nog nauwelijks waarneembare ontwikkelingen die ons leven de komende jaren ingrijpend kunnen gaan veranderen. Ondertussen werkt hij al aan de opvolger daarvan, over toekomst van de liefde.
    interview
    Mens en maatschappij
    23 januari 2009
    Rob Hartgers
    3-5 minuten leestijd
    In zijn boek Van Drees tot Bos uit econoom en voormalig Vendex-topman Arie van der Zwan harde kritiek op de Partij van de Arbeid, die hij omschrijft als ‘ideologisch uitgewoond’. Hij roept op tot een ideologische strijd tegen het ‘superkapitalisme’ en pleit voor een ‘renaissance van de staat’. Boekcover sprak met Van der Zwan.
    recensie
    Mens en maatschappij
    13 augustus 2008
    Harold Janssen
    3-5 minuten leestijd
    Het is een eigenaardige paradox die de Kentse hoogleraar Frank Furedi blootlegt in 'Waar zijn de intellectuelen?' Aan de ene kant wordt in brede kring de opvatting gekoesterd dat we leven in een kennismaatschappij. Aan de andere kant heerst er een ronduit anti-intellectueel klimaat en heerst cynisme over de vraag of objectieve kennis nastrevenswaardig of zelfs mogelijk is. 
    recensie
    Mens en maatschappij
    30 juni 2008
    Pierre Pieterse
    3-4 minuten leestijd
    In Hitte toont de Brit Georges Monbiot aan dat Groot-Brittannië in 2030 negentig procent van zijn CO2-uitstoot teruggebracht kan hebben, en dat zonder welvaartsverlies. Belangrijkste ingrediënten: een politiek die durft en een burger die meedenkt. Nu ook in Nederland.
    achtergrond
    Mens en maatschappij
    19 mei 2008
    Steven de Jong
    8-11 minuten leestijd
    De enige die nog gelooft in Hillary Clinton, is Hillary Clinton zelf. Ze lijkt in te spelen op het zogenaamde 'bandwagon-effect', de idee dat kiezers liever nog op een winnaar stemmen dan op de kandidaat van hun voorkeur. Terwijl alles erop wijst dat ze de strijd van Obama niet meer kan winnen, blijft ze zich presenteren als de winnende kandidaat. Maar Will Tiemeijer, onderzoeker van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR), betwijfelt in zijn boek Wat 93,7 procent van de Nederlanders moet weten over opiniepeilingen of dat bandwagon-effect wel bestaat.
    nieuws
    Mens en maatschappij
    16 mei 2008
    Steven de Jong
    1-2 minuten leestijd
    Alles wijst erop dat Hillary Clinton de strijd tegen Barack Obama niet meer kan winnen. Toch weerhoudt dit de voormalige first lady er niet van zich te blijven presenteren als de winnende kandidaat. “This thing is far from over”, was dan ook de strijdvaardige reactie van campagnemanager Terry McAuliffe op John Edwards’ steun aan Barack Obama.
    recensie
    Mens en maatschappij
    14 mei 2008
    Jaap Hollaar
    Auteur Peter Swanborn schreef diverse boeken op methodologisch gebied. Dit boek 'Methoden van sociaal-wetenschappelijk onderzoek' gaat over de manier waarop in deze wetenschappen gezocht wordt naar een antwoord op de onderzoeksvragen. 'Methodos' betekent immers: 'de weg waarlangs'. Een praktisch geschreven boek over het doen van sociaal-wetenschappelijk onderzoek.
    recensie
    Mens en maatschappij
    13 mei 2008
    Jaap Hollaar
    'Basisboek sociaal onderzoek' is geschreven door de auteur Peter Swanborn. Hij schrijft regelmatig op dit boeiende terrein. Leerboeken op dit gebied veranderen snel, overeenkomstig het vakgebied. De auteur heeft in een bestek van ongeveer driehonderd pagina's aangegeven wat belangrijk is en wat niet. Een boek voor degenen die zicht willen krijgen op sociaal onderzoek en op de belangrijkste keuzeproblemen waarvoor onderzoekers in de praktijk komen te staan.
    recensie
    Mens en maatschappij
    3 maart 2008
    Vincent Janssen
    3-5 minuten leestijd
    Als startende projectleider op zoek naar kennis en handvatten is het een grote kunst om niet te verdrinken in de enorme hoeveelheid literatuur die over het managen van projecten beschikbaar is. Hele en halve apostelen propageren in vuistdikke boeken hun projectevangelie, waarbij de één zich voorbijstreeft in het overstructereren van projecten en de ander wel bijzonder veel aandacht besteedt aan menselijke verhoudingen. Leida Schuringa creëert met 'Projectmatig werken' hierin een prettige trendbreuk. Open, toegankelijk en niet nodeloos ingewikkeld zijn de trefwoorden voor dit boek.
    achtergrond
    Algemeen management
    22 augustus 2006
    Walter van Hulst
    8-11 minuten leestijd
    interview
    Mens en maatschappij
    3 augustus 2005
    Walter van Hulst
    8-11 minuten leestijd
    De calvinistische cultuur heeft zijn langste tijd gehad. Nederland zal fors islamiseren en Aziatiseren. Het belang van de staat neemt af, bevolkingsgroepen winnen terrein - tribalisering dus.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden